Eksamen redesign

Eksamen beskrivelse

I mit eksamensprojekt skulle jeg lave et redesign af mit portfolie, og samtidig forbedre mine tidliger opgaver/flows. Jeg skulle samtidig vise. hvad jeg har lært under det halve år, i min uddannelse. Ved at bruge faglige termer og vise, at jeg kan bruge de forskellige arbejdsmetoder og modeller, som vi har lært i undervisningen.

Opgave beskrivelse

Målgruppe

Først og fremmest skulle jeg finde ud, hvilken funktion min side havde, og hvem der skulle bruge den? Derfor lavede jeg en segmentering for at finde frem til, hvem min målgruppe kunne være. Fordi jeg er studerende, som på et eller andet tidspunkt i mit liv, skal ud og arbejde, så er mit portfolies målgruppe rettede mod, ansatte på arbejdspladser med stillinger og "magten" til og ansætte andre.

PBS

Uge 1

uge 1

Uge 2

uge 1

Uge 3

uge 1

Før lavede jeg en PBS, for at få overblik over hvad jeg skulle lave under min eksamensperiode. Derefter begyndte jeg på at redesigne mine andre flows, som i kan se på flow 3 og 4. Derefter udarbejde jeg skitser, stadig med inspirationer fra mit først portfolie jeg designe, som i kan se i flow 1 og 2.

Informationsarkitektur

Jeg lavede en AI, så jeg kunne finde ud af, hvad min side mugligvis kunne indeholde. Jo flere valg og ideer jeg komm med på papiret, var jeg også mere sikker på, at jeg ikke havde glemt noget.

AI

Moodboard

moodboard

Min side skulle afspejle mig, derfor valgte jeg og designe et moodboard. som skulle være farverigt og en smule sjov at se på. Jeg ville have en side som var let, men stadig havde, en del farver og noget "leg" over sig. Når jeg designer, elsker jeg og bruge lyse farver, derfor valgte jeg og udvikle et lyst og farverigt moodboard.

Low-ferdelity wireframe

skitse_Wireframe
skitse_Wireframe
skitse_Wireframe

High-ferdelity Mockups

Ikoner og logo

Efter mockups og wireframe udarbejdede jeg moodboard og skitser til designet af min hjemmeside, Ikoner, tegninger og logo. Skitsering fungere rigtig godt for mig, fordi det er på den måde, jeg hurtigts kan få alle mine ideer frem. I min skitsefase, tegner jeg det der falder mig ind og jeg stopper ikke, før jeg kan se at mit papir er fyldt med ideer, som jeg kan gå vider med

skitser_ikoner skitser_ikoner
ikoner

Efter jeg fik alle mine ideer skitset ned på papiret, begynde jeg og designe dem i diverse programmer, som eksempelvis photoshop og illustrator. Jeg udvælger ikke kun 1 logo og tager det, men jeg vælger i stedet, og designe flere, af mine skitser, så jeg har et størrer udvalg og vælge imellem når jeg er færdig.

Ikoner

ikon
adobe-ikon
about_icons

Logoer

about_icons
about_icons
about_icons

Prototype

Efter jeg lavede helle denne arbejdsprcoess, gik jeg igang med selve prototypen, altså kodningen af min hjemmeside. Denne del af opgaven, var en meget lang process. Min designprocess og målet med min hjemmeside, var jeg meget godt afklaret med, men selve kodning som jeg skulle kodet, tog lang tid. Men som i kan se nu, er mit produkt blevet færdigt og funktionelt.

Brugertest

Hele min hjemmeside er mit færdig produkt, her i flow 5. Efter jeg blev færdig, med at kode det. Skulle jeg udarbejde en brugertest, ikke kun for at finde ud af, om min side er funktions dygtig, men også finde ud, hvad jeg skal gøre bedre til næste gang. Jeg fandt en bruger, som arbejder for FLSmidth, i marketings afdelingen. Hun har er praktikant og har været der i 1 år. Hun har selv arbejdet med layout og hjemmesider. Det gjorde hende, til en rigtig god kilde, da hun kendte meget til emnet.

Positiv feedback

XD-design linket, som man kan åbne

Farve valg var super godt

Nem og trykke sig rundt i, Man ved altid, hvor man er

Meget positiv over for de forskellige sider, som er bevægelige

Negativ feedback

Dropdown menu i work over mine flows opg

Tilføjelse af logo i venstre hjørne

Når siderne er lange, skal der være en op til toppen pil

Billederne i de forskellige flows, skal kunne trykkes på og blive størrer